Nyheder 2018


Deltag i et spændende avlsarrangement med Frieseravl og Bauke de Boer

Sæt et stort X i kalenderen lørdag d. 17. februar, hvor Frieseravl i samarbejde med Bauke de Boer afholder en spændende avlsklinik. 

 

For Frieseravl er det ikke mindre end et scoop at kunne præsentere Bauke som ”hovedtaler” på denne avlsdag. For I, der ikke kender Bauke, så har han i mange år været dommer og inspektør til Frieserkåringer rundt om i verden - ligesom han gennem flere år har være ansvarlig for hingstejuryen og dermed også godkendelse af de nye avlshingste.

 

Bauke har på dagen Luciel van der Kooi med sig. Ligesom Bauke har Luciel gennem en årrække været dommer til Frieserkåringer rundt om i Europa. 

Med Bauke og Luciel som deltagere på denne avlsdag, har vi her mulighed for at komme helt tæt på, hvad der sker indenfor Frieseravlen.

 

Agenda for dagen kan i hovedtræk skitseres som følger:

• Hvad bidrager hingstene med - positivt såvel som negativt. Og hvad ligger der gemt i de forskellige blodlinjer - det kan være bevægelse, eksteriør, defekter (hvidt, eksem) mv.

• Hvad kan vi læse ud af en linjescore - den vil blive gennemgået og ”oversat”.

• Sidst på dagen kan I som deltagerne få mulighed for at få et råd med på vejen angående hingstevalg til jeres hoppe. For I, der ønsker dette, skal I medbringe stamtavler og linjescorer, der er modtaget ved kåring.

• I forbindelse med ovennævnte, vil Frieseravl være behjælpelig med at beregne indavls% og beslægtskabs%.

 

Prisen for at deltage i dette fantastiske arrangement er pr. person KUN 100 kr. for medlemmer af Frieseravl og 150 kr. for ikke-medlemmer. 

Med i prisen er der formiddagskaffe, en let frokost + 1øl/vand samt eftermiddagskaffe. Derudover vil der på dagen være mulighed for at købe øl/vand.

 

Tilmelding, der ER BINDENDE, sker ved indbetaling af beløb på MobilePay (Kasserer Melisa Nielsen) på tlf. 20 91 15 79. Skriv ”Navn(e) på deltager(e)” på betalingen.

 

Sidste frist for indbetaling er SØNDAG d. 11. februar 2018

 

Arrangementet afholdes hos et af vores medlemmer, 

Axel Månsson, Grarupvej 15, 7330 Brande.

 

En lille sidebemærkning hertil er, at Axel er indehaver af Danmark største frilandsgartneri, og producerer såvel økologiske grøntsager som økologiske æg. Hos Axel har du ligeledes mulighed for at besøge gårdbutikken og købe friske råvarer med hjem.

 

Rent praktisk begynder arrangementet kl. 10.00 og forventes at slutte ca. kl. 16.00.

 

Vi ser frem til en spændende dag

Frieseravl.

 


8. feb. 2018

En veloverstået og ikke mindst hyggelig generalforsamling, hvor der blev lidt udskiftning i bestyrelsen, da Flemming ikke ønskede genvalg. Vi takker ham derfor for de kræfter, som han har lagt i Frieser Avl DK i de 9 år. I samme anledning byder vi i bestyrelsen velkommen til Merete Schwartz. 
Bestyrelsen bliver konstitueret hurtigst muligt.

 

Referat og formandens beretning kan ses her:
www.frieseravl.dk/om-frieseravl/referater/

 


Januar 2018

I januar har vi mistet ikke mindre end 4 hingste:
Tidligere avlshingst, Tietse 428 Sport blev 20 år.

Wikke 404 blev 19 år.

Ielke 382 Sport blev 24 år.
Og legenden, Anton 343 Sport Pref blev 26 år.

 

Ved hingstekåringen i Leeuwarden slog de unge hingste de gamle i finalerunden, så Alwin 469 og Tsjalle 454 måtte bøje sig for Jurre 495, som blev champion (igen) og reservechampion Menne 496.